Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:36:40 GMT

برخی برای دیده شدن در فضای مجازی سوال طرح می کنند

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۵۷۶۹۶

برخی برای دیده شدن در فضای مجازی سوال طرح می کنند

تهران- ایرنا- روز گذشته عوامل برنامه «من و شما» به خاطرحواشی که بعد از گفتگو «آرش ظلی پور» با «مسعود فراستی» شکل گرفت توبیخ شدند. دراین میان «نیما کرمی» با انتقاد به نحو اجرا در این برنامه به ایرنا گفت که نباید برای دیده شدن و یا کلیک خوردن در فضای مجازی سوال طرح کرد.

ایرنا: بگذارید درهمین ابتدای گفتگو به صورت صریح به این موضوع بپردازیم که آیا به نظرشما یک مجری اجازه دارد روی آنتن زنده رسانه ملی با مهمانش به صورت کاملا سلیقه ای برخورد کند و با پرسش برخی سوالها سعی در تخریب مهمانش داشته باشد؟
کرمی: خیر، این درست نیست که یک مجری به صورت سلیقه ای با مهمان برنامه رو به رو شود و با نگاه تخریبی هر سوالی را از مهمانش بپرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مجری باید مشکلاتی که از قبل با فرد دعوت شده دارد را کنار گذاشته وسعی کند سوال هایی را از او بپرسد و موضوعاتی را شفاف سازی کند که کمکی به آگاهی مخاطب کند نه دیده شدن خودش. توجه داشته باشید نباید برای دیده شدن و یا کلیک خوردن در فضای مجازی سوال طرح کرد. هیچ برنامه ای با این رویکرد نمی تواند برنامه ای تاثیرگذار شود.

ایرنا: فکر نمی کنید یکی از معضلات مهم این روزهای برخی از برنامه سازان همین دیده شدن است انگارهدف واقعی از تولید برخی برنامه ها حاشیه ساز شدن و در نهایت دیده شدن در فضای مجازی است برای مثال مخاطب بارها در همین برنامه «من و شما» شاهد این بوده است که مجری با پرسش های غیر متعارف از مهمان ها، سعی در حاشیه سازی و دیده شدن داشته است.
کرمی: اجازه بدهید به صورت اختصاصی درباره این برنامه صحبت نکنیم بلکه کمی بازتر به ماجرا نگاه کنیم. به نظر من برنامه ای که بخواهد صرفا برای دیده شدن در فضای مجازی ساخته شود تکلیفش کاملا مشخص است.

ایرنا: آیا سیاست های صدا و سیما واقعا این است که برنامه های زرد به روی آنتن ببرد؟
کرمی: من فکر نمی کنم به هیچ وجه سیاست های صدا و سیما از تولید این باشد که یک برنامه به هر نحوی دیده شود و یا اینکه برنامه های زرد تولید کنند تا بتوانند مخاطب جذب کند. باید دقت داشت که همه این مسائل به خاطر این است که ما در حیطه مجری گری آموزش قبل از آنتن نداریم. تمام این موضوعات به خاطر عدم آگاهی برخی برنامه سازان و مجریان است.

ایرنا: مجریان آموزش هایی به عنوان « در حین آنتن» می بینند منظورتان کمبود اینگونه از آموزش ها است؟
کرمی: آموزش های در حین آنتن خیلی متفاوت از آموزش های قبل از آنتن است. ما باید برای مجریان آموزش های قبل از آنتن داشته باشیم. باید این موضوع را بررسی کرد که ما حتی آموزش های آکادمیکی و دانشگاهی در خصوص اجرا نداریم به همین خاطر استعداد ها کشف می شوند و خیلی زود هم به روی آنتن می روند.

ایرنا: و خیلی زود هم خود زنی می کند.
کرمی: دقیقا، وقتی یک مجری سکوت را نیاموخته باشد و فکر کند می تواند با پریدن وسط صحبت مهمان قدرت و فن بیان خود را به تصویر بکشاند همانجا است که خود زنی کرده است. یک مجری باید قدرت تحلیل در لحظه را داشته باشد و این امر مهمی در اجرا است. اگر مجری به صورت تیر واری فقط صحبت کند و به عواقب اینگونه صحبت کردن فکرهم نکند خیلی زود به او خرده گرفته می شود.

ایرنا: پس با این توصیفات مجری ماهر کسی است که روانشناسی بداند.
کرمی: بله، یک مجری باید روانشناسی بداند مخصوصا مجریانی که انتخاب می شوند تا برنامه زنده به روی آنتن ببرند. نباید این مجریان را سلیقه ای انتخاب کرد فکرش را کنید برنامه زنده به روی آنتن است و ممکن است هر اتفاقی در حین اجرا برای او و مهمانش بیافتد مجری باید آنقدر قدرت تحلیل داشته باشد که بتواند موضوعی را سریع تحلیل کند. فرصت مجری در اینگونه موقعیتها کمتر از دو ثانیه است. برایتان مثالی می زنم، گاهی برای مجری پیش می آید که در گوشی که به گوش دارد چیزی به او گفته می شود و این مجری است که باید گفته ها را بنا به موضوع و مهمان تحلیل کند و بعد این موضوع را بیان کند اگرنتواند درست عمل کند اشتباه کرده است.

ایرنا: تا کنون چنین اتفاقی برای خودتان افتاده است؟
کرمی: بله، من اجرای برنامه ای در شبکه یک را به عهده گرفتم. تهیه کننده لیستی از سوال مقابل من گذاشت و گفت که حتما باید این سوالها را بپرسم.من بنا به آموزش هایی که دیده بودم به هیچ وجه صحیح نمی دانستم که این سوالها را بپرسم. انتخابم را کردم وهیچ کدام ازاین سوالها را از مهمان برنامه نپرسیدم.

ایرنا: با تهیه کننده به مشکل بر نخوردید؟
کرمی: به مشکل بر خوردم و کار به مدیران شبکه رسید. در جلسه ای که میان من، مدیر شبکه و تهیه کننده بود سوالها را مقابل مدیر شبکه قرار دادم و عنوان کردم اگر شما بودید چنین سوالهایی از مهمان می پرسیدید و مدیر شبکه بعد خواندن سوالها گفت که هرگز این کار را انجام نمی داد و رفتار و انتخاب من درست بوده است البته باید بگویم بعد از 21 سال سابقه اجرا حتما حاشیه هایی در اجراهایم داشته ام اما هیچ کدام از این حاشیه ها بد نبوده است. تمام قصد من از تعریف این اتفاق این بود که مجری باید مهارت های لازم را ببیند و بعد مسئولیت سخت اجرا را قبول کند. اجرا کار سختی است. باور کنید کار هر کسی نیست. اصول مهم در اجرا و مصاحبه، تصمیم درست در لحظه، دانش نسبت به موضوع و دوری از اضافه گویی، احترام به مخاطب و مهمان در هر حال، رجوع به عقل و وجدان بیدار، دوری از تفکری که تو را به بازدیده شدن در فضای مجازی می کشاند است و البته اینکه حتما قبل اجرا دوره ببینید، زیاد دوره ببینید و استاد خوب و با ادب اختیار کنید.

نیما کرمی هم اکنون اجرای برنامه زنده «صبحی دیگر» از شبکه آموزش را به عهده دارد. او همچنین سالها است که در حیطه اجرا و فن بیان تدریس می کند.
فراهنگ*9210

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي صدا و سيما نيما كرمي آرش ظلي پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۷۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه نگاری با قدرت تیتر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر مراد عنادی، تحلیل گر ارشد مسائل سیاسی و رسانه در یادداشتی درباره قدرت تیتر در رسانه ها نوشت: بدون شک مزیت نسبی روزنامه‌ ها در قدرت تیتر آنها نهفته است. گرچه گزارش میدانی ذیل روزنامه نگاری تحقیقی یا خبر تحلیلی و سوژه یابی هوشمندانه همگی ابزار قدرت رسانه های مکتوب محسوب می شوند اما این قدرت تیتر و خلاقیت در تیترزنی جذاب است که همچنان نبض تپنده دنیای روزنامه نگاری به شمار می رود.

به اعتقاد کارشناسان قدرت صدا در رادیو، قدرت تصویر در تلویزیون و سرعت انتشار خبر در فضای مجازی از مزیت های نسبی این رسانه ها هستند که در این بین قدرت تیتر که در نیم تای بالای صفحه یک روزنامه ها درج می شود مزیت نسبی و اختصاصی مطبوعات است.

در دنیای امروزی ممکن است مخاطبان با ذائقه های فست فودی فرصت خواندن همه صفحات روزنامه ها را نداشته باشند اما بدون شک از مخاطبان خاص و وفادار تا مخاطبان عام همگی در نگاه نخست تیتر یک مطبوعات را از نظر می گذرانند و این یعنی دیده شدن.

با این نگاه هر چند با رشد روزافزون رسانه های نوظهور و چالش آنها با رسانه های با قدمت بیشتر از جمله رسانه های مکتوب، از میزان تیراژ یا شمارگان روزنامه ها کاسته شده است اما روزنامه ها با قدرت تیتر یک و فتو تیتر یا همان تیتروعکس همچنان محل توجه مخاطبان و اثرگذاری در فضای رسانه ای هستند.

صرفنظر از قدرت تیتر و به رغم برداشت بعضا تهدید محور از سهم خواهی رسانه های نوظهور مجازی به نظر می رسد رسانه های مکتوب و حتی رادیو وتلویزیون با بهره گیری از بستر فضای مجازی به عنوان فرصت می توانند بر میزان برد و اثرگذاری خود بیافزایند.

در سال های اخیر برخی رسانه های مکتوب با هوشمندی توانسته اند با تولید گزارش های میدانی و تیترهای جذاب که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته اند نه تنها خلا کاهش تیراژ را پر کنند که حتی بیشتر دیده شوند و مخاطبان میلیونی پیدا کنند.

با این اوصاف و به رغم این که خرید روزنامه در کیوسک ها یا دکه های فروش مطبوعات رفته رفته جای خود را به پیشخوان روزنامه در فضای مجازی و گوشی همراه علاقمندان داده است اما روزنامه ها همچنان پرفروغ در عرصه رقابت فشرده رسانه ها حضور داشته و در باشگاه رسانه ای و بازیگران جدید آن با قدرت تیتر خودنمایی می کنند.

کد خبر 848172 برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری روزنامه

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • شعر «موسی عصمتی» در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرا نمی‌ شود
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید